Šta je Case Room?

Case Room je deo projekta koji predstavlja rešavanje mini studije slučaja, koju zadaju kompanije i jedinstvena je prilika za upoznavanje studenata sa načinom rešavanja studije slučaja, kao realnog poslovnog problema. Ovom prilikom kompanije daju mogućnost studentima da se bolje upoznaju sa realnim problemima poslovanja, regrutovanjem zaposlenih i ostalim praktičnim primerima situacija u kojima mogu da se nađu u budućnosti.

Učesnici se takmiče u tri tima od po tri člana i imaju dva sata da reše mini studiju slučaja, uz dodatnu formu pitanja, koju zadaje kompanija učesnica po svojoj želji. Tom prilikom, studentima nije dozvoljeno korišćenje interneta i pomoćnih sredstava. Nakon dva sata rešavanja, učesnici prezentuju svoja rešenja predstavnicima kompanija za čije rešavanje studije slučaja su se prijavili. Pobedničke timove očekuju vredne nagrade koje su za njih pripremile kompanije.

Case Room predstavlja jednistvenu priliku da se za kratko vreme na kreativan i jedinstven način upoznate sa rešavanjem studije slučaja, ali i poslovanjem kompanije čiji problem rešavate.

Prvenstveno je namenjena studentima prve i druge godine osnovnih studija i predstavlja neku vrstu treninga i obuke za rešavanje studije slučaja, odnosno pripremu za rešavanje Business Case-a u nekoj od narednih godina.Održava se uporedo sa prezentacijama Business Case-a. Studije slučaja zadaju zlatni i srebrni partneri projekta i održava se prva dva dana projekta.