Najbolji akva parkovi u Srbiji ( Kuda za vikend ? )

Ukoliko su vam gradski bazeni već dosadili i više ne znate kako da se rashladite mi vam preporučujemo nekoliko akva parkova koje možete posetiti. Akva parkovi su odlično mesto za kupanje i rekreaciju u toplim letnjim danima, a ima ih u skoro svim delovima Srbije.

Naša zemlja broji nekoliko akva parkova. Akva parkovi su odlična zamena za osveženje u morskom ambijentu, rekreacija je obično kompletnija od one na plaži, dodatna ponuda bogatija, a boravak uzbudljiviji.

Jedan od najpoznatijih akva parkova u Beogradu jeste Hollywoodland koji nudi brojne aktivnosti kako na otvorenom, tako i u zatvorenom prostoru. U otvorenom delu nalazi se veliki bazen u obliku slova H sa tri tobogana, kao i bazen namenjen deci. U zatvorenom delu nalazi se centralni bazen, bazen za decu, đakuzi kade, bazen sa hidro-masažnim sistemom i relaks centar. Cena dnevne ulaznice iznosi 800 dinara za odrasle i 600 dinara za decu.

Akva park Petroland se nalazi na teritoriji opštine Bački Petrovac, nadomak Novog Sada. Predstavlja najveći turističko-zabavni kompleks u Srbiji. Sadrži 6 bazena, dečiji vodeni zamak sa nekoliko tobogana i  brojne ugostiteljske objekte. Cena ulaznice za decu do 18 godina, studente i lica sa posebnim potrebama iznosi 700 dinara, a 800 dinara vikendom. Za odrasle cena ulaznice je 900 dinara radnim danima i 1200 vikendom. Ulaz je besplatan za decu ispod 90 cm visine.

Akva park Podina  je izgrađen u okviru sportsko-rekreativnog centra Podina i nalazi se na samo 1,5 kilometara od centra Sokobanje. Ovaj kompleks sadrži poluolimpijski bazen, kupalište za decu i odrasle i bazen sa 3 tobogana. Cena celodnevne ulaznice iznosi 400 dinara za odrasle i 300 dinara za decu.

Akva park Aranđelovac se nalazi na samo sat vremena vožnje od Beograda u Bukovičkoj banji. U ponudi ima 3 bazena sa mineralnom vodom, zanimljive akitvnosti i najviše tobogane u čitavoj Srbiji. Celodnevna ulaznica radnim danom za decu od 3 do 18 godina, studente i lica sa posebnim potrebama iznosi 500 dinara i 600 dinara vikendom. Za odrasle cena ulaznice je 800 dinara radnim danima i 1000 vikendom.

Akva park Jagodina se nalazi u okviru sportsko-turističkog kompleksa potok „Đurđevo brdo“. U svom sastavu ima 8 bazena sa toboganima ukupne dužine 550 metara, ekstremni tobogan dužine 150 metara i terene za razne sportske aktivnosti. Celodnevne ulaznice ove sezone iznose 500 dinara za decu i 300 dinara za decu ispod 12 godina, dok su poludnevne ulaznice 200 dinara za decu i 100 dinara za decu.