Be a Project Manager for 5 Days powered by Delhaize je specijalni događaj edukativnog karaktera na kojem su studenti iz 10 evropskih zemalja imali priliku da „uđu u kožu“ projektnog menadžera i dobiju sveobuhvatan doživljaj koji ovaj posao nosi. ESTIEM je, kao matica Lokalne grupe Beograd, upravo ovaj naš događaj proglasio za najbolji u proteklih godinu dana, i na to smo neizmerno ponosni!

Uzimajući u obzir parametre kao što su feedback učesnika i procenat u kojem je projekat pozitivno uticao na celokupan imidž organizacije, poseban žiri koji dodeljuje takozvane „Yogi nagrade” unutar mreže doneo je odluku da je baš ovaj događaj naše Lokalne grupe zaslužio pridev najboljeg u kategoriji Services! Ovu kategoriju čine događaji na kojima se učesnicima pruža vrednost u vidu edukativne usluge, a u obzir su uzimani svi oni koji su održani u ESTIEM mreži od 01.05.2019. godine.

Be a Project Manager for 5 Days powered by Delhaize održan je od 2. do 8. marta uz edukativnu podršku asocijacije projektnih menadžera IPMA. Generalni partner projekta bio je Delhaize Srbija, dok su zlatni partneri bili ManpowerGroup i IKEA. Sam događaj je održan u prostorijama Srpsko-korejskog informatičko pristupnog centra (SKIP) i Kancelarije za mlade grada Beograda „Gnezdo“. Medijski partneri događaja su bili RTS, eKapija i RTV Studentski grad. Projekat je realizovan uz podršku Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu.

Da su učesnici zaista bili zadovoljni svojim boravkom u Beogradu, govori i isečak iz reportaže RTS-a, za koji je govorila učesnica događaja Nina Nuneš.

„Nina Nuneš, koja dolazi sa Tehničkog fakulteta u Portu, kaže da je organizacija projekta odlična, a domaćini su im uvek na usluzi za sve što je potrebno.

  • Mi u stvari radimo na zdravstvenom projektu o veštačkom pankreasu za dijabetičare i za sada smo prošli kroz nekoliko segmenata (planiranja projekta), od budžeta do menadžmenta rizika i imamo jasu sliku o tome gde naš proizvod ide i kako da uspe na tržištu – kaže Nina Nuneš.“ (RTS)

Branislav Cvenić, koordinator projekta, izrazio je svoje zadovoljstvo povodom ove nagrade i zahvalio se svima koji su pomogli da se zasluži ovakvo priznanje:

„Hvala učesnicima i žiriju što su prepoznali naš trud i dali nam sjajne ocene za ovaj događaj. Ovaj uspeh ne bi bio moguć bez sjajnog organizacionog tima, i zato hvala svima vama što ste uložili svoje vreme i znanje, te doprineli da napravimo nešto za pamćenje. Takođe, hvala Izvršnom odboru na podršci, svim našim finansijskim, edukativnim, naturalnim i medijskim partnerima, koji su upotpunili ceo projekat. Zaista je velika čast biti proglašen za najbolji projekat u poslednjih godinu dana, naročito ako se uzme u obzir da ESTIEM mreža broji 76 lokalne grupe i na desetine događaja svakog meseca.“

Ponosni smo na svih 35-oro članova organizacionog tima koji su svojim radom i zalaganjem tokom 3 meseca pripreme i 7 dana realizacije pokazali šta znači timski duh i kako Lokalna grupa Beograd igra na najvišem nivou. Želimo da budu svesni da su učinili veliku stvar kako za ovaj događaj tako i za organizaciju u celini i verujemo da je ispred njih još mnogo postignuća ove težine!