Budi Coolturan je manifestacija edukativnog i takmičarskog karaktera koja će se održati u Narodnoj Biblioteci Srbije 21. i 22. oktobra sedmi put zaredom u organizaciji ESTIEM-a. Svečano otvaranje je zakazano za 20. oktobar u galeriji Polet.
Ove godine koncept projekta je promenjen pa će tako učesnici imati priliku da čuju nešto više o kulturi kroz njene različite dimenzije.
Prvog dana projekta, 21. oktobra, održaće se panel-diskusije u kojima će se pružiti odgovor na mnoga zanimljiva pitanja iz oblasti filma, muzike, kao i interaktivno predavanje o kulturi u medijima, dok će drugog dana, 22. oktobra, učesnici moći da čuju nešto više o književnosti i menadžmentu u kulturi. Oni studenti koji žele da se oprobaju u rešavanju studije slučaja koju zadaje Lovefest imaće priliku da to učine ove godine i osvoje vredne nagrade. Takođe, po prvi put je uključena i dimenzija slikarstvo. Naime, na projektu će prvog dana biti izložene slike studenata Fakulteta likovnih umetnosti, a drugog dana fotografije studenata Fakulteta dramskih umetnosti.
U skladu sa našim ciljem: širenje svesti o kulturi, paneli i predavanja biće održana od strane vrsnih stručnjaka svoje oblasti:
Film: Zoran Ćosić, Viktor Savić, Ivan Jevtović i Zoran Cvijanović (Moderator: Milorad Milinković)
Književnost: Goran Tadić, Tajana Poterjahin i Iva Štrljić (Moderator: Mina Svorcan)
Muzika: Vukašin Marković, Kiki Lesendrić, Vojislav Pantić i Biljana Krstić (Moderator: Branka Glavonjić)
Kultura u medijima: Vanja Bulić
Menadžment u kulturi: Boris Jovanović i Milan Tavčar
Prijave za projekat biće otvorene od 8. do 14. oktobra na zvaničnom sajtu organizacije.
Sve dodatne informacije možete pronaći na sajtu www.estiem.org.rs ili putem mail-a anakuljanin@estiem.org

PRIJAVE SU ZATVORENE

PARTNERI PROJEKTA