Case Study Show (CSS) je projekat koji broji godina koliko i naša organizacija. Najveći projekat naše lokalne grupe nastao je kao pokušaj tada upornih i vrednih osnivača da omoguće edukaciju i razvoj studenata. Potencijal projekta na koji smo i dan danas izuzetno ponosni, postao je evidentan velikom brzinom. Sada, posle 13 godina, svedoci smo toga da CSS nije samo pokušaj, već projekat po kom je naša lokalna grupa prepoznatljiva, ne samo na fakultetu, već i među kolegama sa celog Univerziteta, ali i među kompanijama. Nastao je sa ciljem da spoji studente i kompanije, da pruži studentima priliku da se profesionalno razvijaju i u toku studija, a danas je napredovao do te mere da s ponosom možemo istaći da su mnogi studenti svoju profesionalnu karijeru u kompanijama započeli baš zahvaljujući CSS-u.

Prvi dan projekta Case Study Show rezervisan je za tribinu Show (me) Business i ona je upravno ono što izdvaja i ovogodišnji Case Study Show. Predstavnici kompanija će imati priliku da predstave svoje poslovanje, aktuelna dešavanja u svojim kompanijama, kao i šta kompanije očekuju od svojih potencijalnih zaposlenih.

Takođe, prvog dana, održaće se i svečano otvaranje i Meet Up. Ovaj deo projekta se fokusira na inicijalno povezivanje učesnika sa kompanijama u neformalnoj atmosferi. Studenti se ovom prilikom mogu upoznati sa kompanijama učesnicama i ostaviti svoj CV.

Dalje, na samom početku projekta, održaće se predavanja, jedan deo Case Academy-e. Case Academy-a je deo projekta namenjen najpre studentima početnih godina studija i onima koji nemaju iskustva u rešavanju studije slučaja. U okviru radionica, predavanja i treninga, studenti će imati priliku da od stručnjaka iz ove oblasti nauče nešto više o načinu na koji bi trebalo da pristupe rešavanju realnog poslovnog problema.

U okviru drugog dela Case Academy-a, Case Room-a učesnici će imati priliku da naučeno i primene u rešavanju jedne studije slučaja u timova od po tri člana. Za rešavanje poslovnog problema imaju četiri sata, nakog čega se bira pobednički tim.

Paralelno sa Case Room-om održava se i Business Case, glavni i najveći deo projekta koji podrazumeva rešavanje studije slučaja iz oblasti poslovanja kompanija učesnica. Učesnici se takmiče u timovima od po četiri člana i imaju pet dana da reše zadatu studiju slučaja, nakon čega se takođe bira pobednički tim.

Speed Dating će se održati poslednjeg i ovaj deo projekta predstavlja kratak intervju na kom će zainteresovani učesnici imati priliku da se po drugi put upoznaju sa predstavnicima kompanija, ovog puta u formalnoj atmosferi i steknu korisna znanja. Nakon Speed Dating-a sledi svečano zatvaranje projekta.