Europe3D je niz seminara na kojem učesnici stiču dubok uvid o zemlji domaćinu u tri dimenzije: politika, kultura i ekonomija. Okruženje sa mnoštvom različitih kultura pomaže učesnicima da bolje razumeju osnovne lokalne parametre koji postoje u evropskim državama. Predavanja stručnjaka iz politike, nauke i privrede; u kombinaciji sa treninzima koji se tiču interkulturalne svesti, pružaju učesnicima teorijski uvid. Sa visokim nivoom interaktivnog učešća, Europe3D je jedinstvena prilika da počnete da menjate svoj svet.

Ove godine učesnici iz raznih zemalja Evrope su od 1. do 7. aprila imali priliku da upoznaju 3 dimenzije naše prelepe Srbije. Probali su ukusnu hranu u Skadarliji, prošetali Kalemegdanskom tvrđavom i čuvenom Knez Mihajlovom ulicom. Imali su i priliku da posete Vojni muzej i muzej našeg čuvenog naučnika Nikole Tesle. Odštampali su svoje lice na novčanicama u Narodnoj banci Srbije, naučili kako se naša politička situacija menjala tokom 100 godina u Skupštini Republike Srbije. Uživali su u lepotama Oplenca i Novog Sada i naučili kako se pravi pivo prilikom posete pivari Heineken. Pored svih izleta i poseta raznim institucijama, uspeli smo da im približimo srpsku kulturu i običaje kroz razne radionice na kojima su učili da igraju kolo, farbali jaja, učili srpski jezik i još mnogo zanimljivih stvari.

Upoznajte bogatu srpsku tradiciju, posetite muzej Nikole Tesle i Narodnu Skupštinu, ne propustite izlet u Novi Sad, upoznajte mnogo zanimljivih ljudi i ostvarite nova prijateljstva. Uživajte u srpskoj muzici koja vas neće ostaviti ravnodušnim. Ne propustite priliku da upoznate jednu od najturbuletnijih nacija na svetu.

 

Pa jeste li spremni da osetite duh Srbije u sopstvenoj koži? Onda šta čekate?

Za one koji nisu u ESTIEM mreži: prijave traju od 26. januara do 20. februara

Za one koji su u ESTIEM mreži: prijave traju od 09. februara do 26. februara

Ako želite da se prijavite na ovaj događaj, posetite www.europe3d.estiem.org i već ste na pola puta! Ako budete dovoljno brzi, možete zauzeti „early bird“ mesto.

Požurite sa prijavama, vreme ističe!