Članovi tima za odnose sa predavačima, projekta “Be a Project Manager for 5 days”, uspeli su da za rekordnih 15 dana od prvog sastanka obezbede svom organizacionom timu ekskluzivan trening na Fakultetu organizacionih nauka, na temu koju će ESTIEM LG implementirati za samo 70 dana.

ICL Services je velika ruska kompanija za IT usluge koja je ušla u TOP 7 kompanija Evropskog ranga. Bila nam je velika čast da ugostimo stručni kadar upravo ove kompanije koja inače sarađuje sa preko 50 globalnih klijenata i koja je u rejtingu najboljih outsourcing kompanija u svetu.

Tim za odnose sa predavačima je realizovao svoju zamisao da trening bude panel diskusija gde su panelisti Dušan Stojanović, Miljana Mišuljić i Jelica Erceg, govorili o svom putovanju u Project Managmentu, izazovima, ciljevima i postignućima. Naši studenti su u petak, 20.12. 2019. učestvovali u interaktivnoj diskusiji, gde su imali priliku da dobiju odgovore na pitanja koja im znače i koja ih interesuju. Panelisti su bili iskreni i motivisani da kroz svoje poslovne uspone i padove, objasne funkciju i položaj Project Manager-a u Srbiji.

Podržali su rad naše organizacije i ukazali nam na važnost benefita koje dobijamo radom na projektima. Ohrabrili su naše ambicije i nove poduhvate sledećim rečima: “Grešite, jer kad grešite to znači da radite. Nismo svi piloti, nismo svi hirurzi, a čak i oni mogu da pogreše. Korporativna kultura vašeg fakulteta je takva da vas usmerava ka Project Managmentu. Iskoristite to.”

Između ostalog, dali su savet kako inspiraciju za projete uvek treba da tražimo u svom okruženju i istakli da su velika odgovornost, dobar rad u timu i koordinacija, nešto što je ključ za uspeh u ovakvoj profesiji. Dušan je istakao da su “2C” tačnije “communication and common sense” presudne za jednog projektong menadžera. Bivša studentkinja našeg fakuleta i članica ESTIEM organizacije, Jelica Erceg, istakla je da je najvrednija stvar koju je naučila u toku rada u organizaciji, moć pregovaranja. Zašto? Naši panelisti tvrde: “Sve što je novo i košta, može se nazvati projektom. Kao PM svoju ideju ćete realizovati samo uz pomoć novca. Da biste dobili taj novac, potrebno je da imate dobro razvijenu moć pregovaranja jer je to vaše najvatrenije oružje.”

Ovom prilikom, još jednom želimo da se zahvalimo kompaniji ICL Services i našim panelistima na izdvojenom vremenu, entuzijazmu za saradnjom i emaptiji koju smo osetili. Radujemo se daljoj uspešnoj saradnji!