Kao što ste već imali prilike da pročitate u prethodnom članku, Council Meeting (generalna skupština ESTIEMa) se održao 30. i 31.05.2020. i to po prvi put online. Trebalo je da bude održan u Izmiru od 27.04. – 02.05 , međutim zbog vanrednog stanja u celom svetu, događaj je pomeren i odlučeno je da se održi na ovaj način.

Svaka lokalna grupa na skupštinu šalje dva delegata koji predstavljaju glas svoje lokalne grupe. Ove godine, delegati LG Beograd su bili Nikola Jovanović i Jovan Vitošević. Osim delegata, prisutni su i kandidati za funkcije na centrali, što su u ovom slučaju bili Trajko Krstić, Tanja Gagić i Veljko Tonić.

Zbog načina realizacije, mnoge čari CM-a nisu mogle da se dožive, ali u skladu sa celom situacijom, organizatori su se potrudili da sve bude na najvišem nivou. Običaj je da se svakog jutra pre početka generalne skupštine prozivaju lokalne grupe, a delegati da bi potvrdili da su tu, ustanu i pevaju neku pesmu na svom jeziku, međutim ovog puta, radi uštede vremena, delegati su se samo javljali da su prisutni.

Nakon prozivke, kandidati za lidere predstavljali su svoje prijave. Potom su delegati mogli da im postavljaju pitanja i to je funkcionisalo tako što se delegat javi, kaže ime LG i svoje ime i prezime, a sekretari sve beleže i ostavljaju kao zvaničan dokument.

Prvog dana je bilo održano glasanje za promenu strukture, za izmenu zaduženja bordovaca i još nekoliko stvari. Za glasanje se koristila platforma Election Buddy. Svaka LG je imala jednog od delegata koji je bio zadužen za glasanje, međutim delegati naše LG su zajedno donosili odluke tako što su paralelno sa skupštinom bili u komunikaciji i odlučivali zajedno šta je najbolje.

Drugog dana, održane su prezentacije bordovaca, kao i lidera projekata. Nakon toga, ponovo je otvoreno glasanje za njih, kao i za lidere koji su predstavljeni prethodnog dana.

Što se tiče bitnih odluka, vezanih za LG Beograd, mogli ste da pročitate u našem prethodnom članku, da je Trajko Krstić izabran za Potpredsednika za odnose sa javnošću i Tanja Gagić za Project Leadera ESTIEM Magazina. Osim njih, lidersku poziciju je dobio i naš član Veljko Tonić kao ESTIEM Magazine – Design Task Group Leader. On će voditi svoj tim koji će raditi na vizualnom identitetu magazina, a mi mu u tome želimo puno sreće. Pored task grupe za dizajn, u Magazinu su otvorene dva nova tima čiji će prvi lideri biti naši članovi: Blog Task Group koji će voditi Milena Zoraja, i Promotion Task Group sa liderom Aleksandrom Ćirković.

Ono što je zanimljivo je da su uprkos online realizaciji održane i večernje aktivnosti. Učesnici su bili podeljeni u ‘familije’ , gde su imali prilike da se upoznaju i druže.

Ovakav način realizacije najvažnijeg događaja u godini za celu ESTIEM mrežu je dokaz, da je uprkos svim preprekama, naša organizacija uvek spremna da odgovori na iste i kao i uvek zaigra na najvišem nivou.