U nedelju, 26. jula, održana je redovna Prolećna Skupština ESTIEM LG Beograd. Zbog situacije sa virusom COVID19, skupština je po prvi put održana online, preko aplikacije Zoom. Skupština predstavlja najviši organ naše organizacije i sačinjavaju je svi članovi organizacije.

Predsedavajući član na Skupštini bila je Tea Polovina, koja je prethodne godine bila potpredsednik za finansije.

Skupština je počela obraćanjem predsednika Alekse Lukića, a zatim i svakog od članova Izvršnog odbora, gde su se svi osvrnuli na ono što je urađeno u protekloj godini, kao i na to koji su njihovi ciljevi bili na početku godine i koliko su se oni ostvarili.

(Arhiva ESTIEM LG Beograd, novembar 2019)

Jedna od bitnih stavki koje su iznesene u tom delu je, da je LG Beograd proglašena za Lokalnu grupu sa najviše aktivnih članova na centrali u ESTIEM mreži.

Svi članovi organizacije su mogli i anonimno i lično da postavljaju pitanja, a izvršni odbor se potrudio da na što više pitanja odgovori. Ovo je druga godina od kako se koristi platforma Pigeon Hole, gde se mogu postaviti pitanja, kao i glasati za ista.

Lideri komiteta su takođe izvestili o onome što je urađeno, osvrnuli su se na svoje cilljeve, a članovi su takođe i njih mogli  da pitaju sve što ih zanima.

Izveštaj nadzornog odbora je predstavila prošlogodišnja predsednica Tamara Jeremić. Njihov rad je protekle godine bio organizovan kroz inicijative kao što su: Green Future, Leaders Workshop, kao i inicijativa za organizovanje internog projekta iz koje je izašao projekat Green Middle, koji je kasnije predstavila koordinatorka Sofija Jovanović, a o svima njima možete pročitati nešto više u našim prethodnim člancima.

Anja Vejnović, koordinator Kolaboracije projekata Case Study Show i Akademija Modernog Menadžmenta, kao i Branislav Cvenić, koordinator projekta Be a Project Manager for 5 Days powered by Delhaize predstavili su ono što je postignuto na ovim projektima, sve statistike, kao i koliko su njihovi ciljevi, kao i ciljevi koordinatora funkcija, zadovoljeni. Ono što je bitno reći je, da je Be a Project Manager for 5 Days, prograšen za najbolji projekat u protekloj godini u celoj ESTIEM mreži, a Kolaboracija projekata Case Study Show i Akademija Modernog Menadžmenta, kome se usred realizacije dogodio COVID-19, uspešno je realizovan do kraja, online, preko aplikacije Zoom.

(Arhiva ESTIEM LG Beograd, novembar 2019)

Proglašeni su i najaktivniji članovi ova dva projekta, a to su:

Marija Radosavljević – Be a Project Manager for 5 Days (član tima za Marketing&PR)

Katarina Kopanja – Kolaboracija projekata Akademija Modernog Menadžmenta i Case Study Show (član tima za odnose sa kompanijama)

Takođe, Nikola Jovanović izneo je izveštaj sa ovogodišnjeg Council Meeting-a, o kome možete pročitati klikom na link.

Naši lideri na centrali, Trajko Krstić, potpredsednik za odnose sa javnošću 31. ESTIEM Borda, i Tanja Gagić, Project Leader ESTIEM Magazina, predstavili su svoje ciljeve za predstojeću godinu.

Predstavljeni su i predstojeći projekti, Summer Break i koordinator projekta Jovana Rajić, kao i Budi Coolturan i koordinator Katarina Tančić, kao i njihovi core timovi, o kojima ćete nešto više saznati u budućnosti na našim kanalima komunikacije.

Završni deo skupštine je bio glasanje za promene u Strategiji članstva organizacije, a one su se najviše ticale bodovanja na projektima i njihovo dalje korišćenje. Pravo glasa su imali svi članovi koji su odradili barem jedan projekat u organizaciji.

Iako je ovo bila jedna teška godina, usled virusa koji je otežao realizaciju projekata, i funkcionisanje organizacije uopšte, članovi ESTIEM-a nastoje da prevaziđu sve prepreke koje se ispreče i da kao i uvek igraju na najvišem nivou.