U nedelju, 19. maja, održana je redovna Prolećna Skupština ESTIEM LG Beograd. Skupština predstavlja najviši organ naše organizacije i sačinjavaju je svi članovi organizacije.

Članovima je unapred poslat polugodišnji izveštaj rada organizacije i polugodišnji finansijski izveštaj, kako bi na osnovu toga mogli da spreme pitanja. Za predsedavajućeg člana Skupštine, Izvršni odbor je predložio Aleksu Stankovića, a prisutni su jednoglasno usvojili predlog.

Posle 8 meseci rada od stupanja na funkciju, Izvršni odbor je predstavio urađeno i otkrio planove za naredni period. Svaki potpredsednik je izneo izveštaj o svojoj funkciji. Članovima je izveštaj izneo i Nadzorni odbor.

Aleksa Vulović, koordinator projekta FitPass Dani Sporta 2019., i Nikola Milošević, koordinator projekta Business Booster – StartUp Lab Beograd, predstavili su napredak u organizaciji projekata i upoznali članove o trenutnom stanju.

Tamara Jeremić, predsednik organizacije, najavila je projekat zakazan za septembar, Regional Coordinators Forum i predstavila koordinatora projekta, Trajka Krstića.

Proglašeni su i najaktivniji članovi projekata koji su bili održanu u martu. Oni su izabrani glasanjem celog organizacionog tima. Čast da budu najbolji imali su:

Case Study Show – Luka Vujošević, član tima za logistiku

Vision – Tanja Gagić, koordinator HR tima

Akademija Modernog Menadžmenta – Filip Đorđević, član tima za dizajn

Delegacija ESTIEM Lokalne grupe Beograd koja je učestvovala na prolećnoj polugodišnjoj skupštini celog ESTIEM-a u Tampere-u, iznela je svoje utiske i upoznala naše članove kako je biti deo najznačajnijeg događaja u ESTIEM mreži. Upoznali su se sa finskom kulturom i načinom života, opisali Internacionalno veče, a sve to su začinili video zapisom kako bi na najbolji mogući način opisali ovo nezaboravno iskustvo. Na generalnoj skupštini izglasan je novi Izvršni odbor centralnog ESTIEM-a. Predstavljeni su novi članovi borda, kao i novi lideri projekata.

Tamara Jeremić, predsednik organizacije, je ispred IO-a na glasanje stavila predlog izmene strategije članstva koji je i izglasan i to velikom većinom glasova.

Naši članovi, po prvi put, mogli su da se upoznaju sa sajtom Pigeon Hole. Preko njega su mogla da se postavljaju pitanja (anonimno ili ne), glasaju za ista, a ona sa najviše glasova su bila i postavljena onima kojima su namenjena.