Uvek se vodila dilema o tome da li se pravi lideri rađaju ili stvaraju. Do današnjeg dana ona i dalje traje, ali jedno svakako jeste sigurno, a to je sledeće – svako može da okupi tim od nekoliko ljudi, ali ne može svako da bude pravi vođa ukoliko nije spreman da raste sa svojim timom. Tajna leži u tome da istinski lideri uče da istovremeno inspirišu i motivišu svoje članove. Baš kao što su to uradile dve devojke iz naše lokalne grupe, Ana Kuljanin i Tamara Jeremić. Kako su one pronašle svoju inspiraciju i motivaciju saznajte u ostatku teksta.

Naime, ideja za interni projekat o liderskim pozicijama se javila još 2019. godine kada je održan projekat Green Future namenjen za članove ESTIEM-a koji su tu od 2018. kao i za aktivne članove iz prethodnih generacija. Na osnovu brainstorming sesije i povratnih informacija koje su dobijene od članova naše organizacije, zaključeno je da postoji potreba za internim projektom koji će biti posvećen liderstvu i simulirati rad bilo koje liderske pozicije, kako bi članovi bili spremniji za predstojeće izazove.

Ideja je podržana od strane Izvršnog odbora i tako je krenulo da se radi na realizaciji novog internog projekta – Leaders Workshop 2020, koji je bio predviđen da se održi 6. i 7. aprila na Fakultetu organizacionih nauka. Međutim, dok su pripreme za projekat bile u punom jeku u Srbiji je sredinom marta objavljeno vanredno stanje i svako socijalno okupljanje je bilo zabranjeno.

Naizgled, ceo koncept projekta koji je zahtevao fizičku prisutnost učesnika je pao u vodu i za trenutak je sve stalo. Iako je bilo oklevanja da li projekat održati u toku vanrednog stanja, na inicijativu Izvršnog odbora, odlučeno je da se projekat ipak realizuje. Ana i Tamara su, uz podršku ostatka Nadzornog odbora, nastavile da rade na organizaciji i prilagođavanju koncepta Leaders Workshop-a online okruženju.

Koncept projekta je podrazumevao sve moguće liderske pozicije u okviru ESTIEM-a (lider tima, lider projekta, lider komiteta, član Izvršnog odbora i lider na centrali). Sadržao je tri glavne etape:

  • Interaktivni panel – „Lider u ESTIEM-u – da li i zašto da?“ gde je svaka liderska pozicija imala svog predstavnika koji je bio tu da učesnicima prenese svoje iskustvo i razreše sve nedoumice i pitanja koja su mogli da postavljaju putem Pigeonhole platforme. Ovim putem se zahvaljujemo moderatoru Nemanji Sajovicu i panelistima Tanji Gagić, Aleksi Vuloviću, Trajku Krstiću, Milici Ajduković i Aleksi Lukiću.

  • Leaders Fair čiji i sam naziv kaže da je bio organizovan kao sajam. Postojale su četiri odvojene sesije za četiri grupe lidera gde je svaka grupa imao po dvoje predstavnika. Učesnici su mogli da se prijave za najviše dve grupe koje žele da slušaju, a zatim su tako grupisani imali priliku da kroz razgovor sa predstavnicima prođu kroz osnove rada na toj funkciji kao i njihova iskustva. Na kraju je usledila zajednička sesija gde se pričalo o liderstvu na centralnom nivou. Ovim putem se zahvaljujemo predstavnicima grupa Milici Kabić i Sofiji Jovanović, Milici Arambašić i Tijani Milanović, Trajku Krstiću i Aleksi Stankoviću, Milici Ajduković i Branislavu Cveniću i Jovani Vojvodić i Aleksandru Stevanoviću.

  • Workshop – United Leaders je bio glavni i završni deo projekta gde su učesnici u okviru timova i uz pomoć mentora imali prilike da se oprobaju u praktičnom radu na željenoj funkciji za koju su se prijavili. Za svaku grupu su bili pažljivo sastavljeni zadaci čiji je cilj bio da na praktičan način približe koje sve to zahteve i razmišljanja donosi određena pozicija. Ovim putem želimo da se zahvalimo mentorima Tijani Milanović, Milici Arambašić, Branislavu Cveniću, Aleksi Vuloviću, Ani Kuljanin, Tamari Jeremić i Jovani Vojvodić.

Takođe veliko hvala i članovima koji su pomogli u realizaciji pojedinih delova projekta: Nemanji Sajovicu, Duški Aranbašić, Tei Polovini i Anji Vejnović.

Nakon dva intezivna dana panela i radionica, učesnici su zasluženo dobili sertifikat o završenoj obuci za ESTIEM Lidera. Za ovaj projekat se ukupno prijavilo 52 učesnika od čega je njih 46 dobilo sertifikate. Detaljni rezultati anketa o zadovoljstvu učesnika su još uvek u procesu obrade u okviru komiteta za aktivnosti, ali najveći broj učesnika je dao ocenu 5 ili 6 (na skali 1-6). Ana i Tamara su dobile dosta pozitivnih komentara i pohvala za uspešno organizovan projekat, kao i za njegovu tematiku.

Takođe, i naše organizatorke su veoma zadovoljne i srećne što se Leaders Workshop 2020 ipak održao i nadaju se da će se jedan ovakav interni projekat u budućnosti još više usavršavati i nastaviti da inspiriše članove ESTIEM-a da idu korak napred. Evo šta su one imale da vam poruče:

Svaka liderska pozicija je specifična i samim tim rad na svakoj od njih na različit način doprinosi vašem daljem usavršavanju. Čak i ponovni rad na istoj liderskoj poziciji je novi izazov koji predstavlja drugačije iskustvo i zasigurno vaš rad na sebi. Znate zašto? Zato što tim nikada nije isti i zato što vi više niste isti, sada daleko bolje poznajete sebe. 🙂  Dozvoli sebi da budeš početnik. Niko ne počinje sa vrha! Ana Kuljanin

„Što se mene lično tiče, bilo je uživanje završiti svoju ESTIEM karijeru na ovaj način. Sada sam mirna, jer znam da u ESTIEM-u ostaju članovi koji će svojom energijom i trudom nastaviti da pokreću sjajne inicijative i unapređuju našu organizaciju. A mi ćemo uvek biti tu da ih u tome podržimo i budemo ponosni na njihove uspehe!”Tamara Jeremić

Pravi efekti projekta će biti ostvareni u budućnosti kada se zapravo bude videlo koliko ljudi će se prijaviti za bilo koju lidersku poziciju. A do tad, zapamtite da svi vi imate potencijal da dođete do željene pozicije i oprobate se u ulozi lidera, samo je pitanje kada ćete dobiti vaših pet minuta. Zato budite kreativni, ambiciozni i uporni, inspirišite i motivišite i doći će i vaše vreme!