O projektu

Green Starter predstavlja najveći interni projekat organizacije na kome učestvuje preko 80 članova organizacije. Tokom dva dana trajanja projekta novi članovi imaju jedinstvenu priliku da se upoznaju sa godišnjom strategijom organizacije, sa njenom strukturom i načinom rada, funkcijama koje postoje u okviru nje, projektima koje organizuje, kao i sa osnovnim alatima koji će im biti neophodni za dalji rad u ESTIEM-u.

  1. Prvi dan projekta posvećen je  sticanju praktičnog znanja kao što je korišćenje google alata, pisanje motivacionog pisma i davanje feedback-a. Takođe, u okviru Project fair-a koji se održava tog dana predstavljaju se svi projekti lokalne grupe u čijoj realizaciji će novi članovi imati mogućnost da učestvuju.
  2. Drugog dana, članovi Izvršnog odbora zajedno sa liderima komiteta drže predavanja o komitetima i funkcijama, i upoznaju nove članove sa njihovom strategijom i ciljevima za narednih godinu dana. Ovo je idealna prilika da se novi članovi bolje upoznaju sa organizacijom, da se informišu o svemu što ih interesuje i na kraju, da donesu odluku o prvim koracima kojima žele da započnu svoju ESTIEM karijeru.

Cilj Green Starter-a je pružiti neophodne informacije o radu organizacije, kao i sama obuka članova o alatima koji se koriste unutar ESTIEM-a. Generacije ESTIEM-ovaca tvrde da su upravo na ovom projektu stekli vestine koje su im omogućili da brzo napreduju i uče u organizaciji. Predavači, pored izvršnog odbora i lidera komiteta, su alumni članovi organizacije i predavači sa Fakulteta organizacionih nauka.

Projekat je namenjen isključivo novim članovima organizacije, dok stariji članovi imaju priliku da se obuče i razvijaju na Green Future-u.