Sberbank je jedna od najprofitabilnijih finansijskih institucija u svetu i vodeća banka u Rusiji sa tradicijom od preko 170 godina poslovanja koja nudi nove proizvode zasnovane na najvišem kvalitetu i najsavremenijim tehnologijama. Sberbank poseduje najveću bankarsku mrežu u Rusiji, koju čini gotovo 17.000 ekspozitura, a posluje i na teritorijama Ujedinjenog Kraljevstva, Sjedinjenih američkih država, Zajednice nezavisnih država, Centralne i Istočne Evrope i Turske.

Sberbank Europe Grupa (Sberbank Europe AG) sa sedištem u Beču, Austrija, je bankarska grupacija 100% u vlasništvu Sberbank Rusije. Sberbank Europe je prisutna na 9 tržišta u Centralnoj i Istočnoj Evropi (CEE): Austrija, Bosna i Hercegovina (Sarajevo i Banja Luka), Hrvatska, Češka Republika, Mađarska, Slovenija, Srbija, Ukrajina i Nemačka. Sberbank Europe posluje sa ukupno 232 ekspozitura i ima oko 4.300 zaposlenih (zaključno sa 31.03.2016.). Zvaničan sajt: www.sberbank.at

Sberbank Srbija, kao deo Sberbank Europe Grupe, je univerzalna banka koja pruža sve vrste usluga i proizvoda kako za fizička lica, tako i za mikro, mala, srednja i velika preduzeća. Glavni cilj Sberbank Srbija je građenje trajnih, harmoničnih odnosa sa klijentima posvećivanjem pažnje njihovim potrebama i kontinuiranim razvojem sebe i svog poslovanja za dobrobit svih klijenata.

Sberbank Srbija je deo zajednice u kojoj posluje i opredeljenje je Banke da se angažuje u projektima koji za cilj imaju poboljšanje uslova života, u oblasti ekologije, kao i projektima od šireg društvenog značaja. Među takvim projektima posebna pažnja se posvećuje oblasti kulture i umetnosti u okviru koje je Banka usmerena na projekte koji za cilj imaju podršku mladih umetnika i nastoji da obezbedi i približi umetnost što većem broju ljudi.

Naši zaposleni su ključ našeg uspeha i razvoja. Uvek se trudimo da budemo korak ispred potreba kako naših klijenata tako i naših zaposlenih. Zadovoljstvo zaposlenih je imperativ za banku Sberbank Srbija, stoga zajedničkim snagama stvaramo stimulativno okruženje za ostvarenje zacrtanih ciljeva. Rad u Sberbank Srbija karakteriše poverenje, kolegijalnost i mogućnost razvoja profesionalnih potencijala. Neposrednom komunikacijom i dobrim raspoloženjem stvaramo atmosferu u kojoj su zaposleni kreativni i proaktivni.

Celokupno naše delovanje zasnovano je na našim vrednostima: Svi za klijenta – Mi smo tim – Ja sam lider.