Dana 31.05.2020. godine, ESTIEM LG Beograd je dobila dva predstavnika na najvišim nivoima zelene mreže! Trajko Krstić je postao član Izvršnog odbora ESTIEM-a, odnosno Potpredsednik za odnose s javnošću 31. ESTIEM borda, dok je Tanja Gagić izabrana za Lidera ESTIEM Magazina, na 60. Council Meeting-u.

Council Meeting (CM), odnosno generalna skupština ESTIEM-a, je događaj koji se održava 2 puta godišnje, na proleće i na jesen, od samog nastanka organizacije. Na njoj učestvuju svih 75 univerziteta širom Evrope, tkzv. lokalnih grupa, svaka ima po 2 predstavnika i sve odluke se donose glasanjem svih delegata. Ova, šezdeseta po redu, je trebala biti održana u Izmiru, ali usled situacije sa pandemijom Covid-19, ista je organizovana onlajn, preko aplikacije Zoom, dok se glasanje vršilo preko platforme ElectionBuddy. Svakog proleća na CM-u se biraju novi lideri organizacije, odnosno, Izvršni odbor i koordinatori entiteta.

Kao što ste nedavno mogli i da čitate u Intervjuu za naš Magazin, Trajko Krstić se prijavio za Potpredsednika za odnose s javnošću, a za istu funkciju je i izabran. Trajko, koji član ESTIEM LG Beograd od 2017. godine, prethodno je na centrali obavljao funkciju Regionalnog koordinatora Balkana, kao i odgovornog za dizajn materijale u PR komitetu. Trajko je izglasan velikom većinom glasova, a u narednih godinu dana biće deo 31. po redu Izvršnog Odbora i predstavljaće LG Beograd na najvišoj poziciji. Kolika je ovo čast za našu organizaciju, govori i podatak da je naša lokalna grupa, kao jedna od najaktivnijih u ESTIEM mreži, do sad imala samo 3 člana Izvršnog odbora pre Trajka, a da je poslednji bio 2016/17 godine. Pored našeg Trajka, 31. po redu Bord čine i: Luis Viudez (LG Sevilja) – Predsednik, Marc Johannsmann (LG Berlin) – Potpredsednik za aktivnosti, Elif Nur Akyildirim (LG Instanbul ITU) – Potpredsednica za administraciju, Maria Serodio (LG Porto) – Potpredsednica za edukaciju i Merve Aksoy (LG Instanbul Bogazici) – Potpredsednica za finansije. Trajkovu sjajnu prezentaciju i odgovore na pitanja sa skupštine možete pogledati na sledećem linku.

Tanja Gagić je takođe velikom većinom izglasana za novog Project Leadera ESTIEM Magazina. Tanja je prethodno obavljala funkciju lidera task grupe za akvizaciju članaka za ESTIEM Magazin, a član je LG Beograd od 2017. godine. ESTIEM Magazin se objavljuje 2 puta godišnje, pred CM, i deli se na istom svim lokalnim grupama, a poslednje, 58. izdanje, možete pronaći na sledećem linku. Osim toga, Tanja će biti zadužena i za ESTIEM blog i sav sadržaj na njemu. Ona je na ovu poziciju izabrana na 6 meseci. Šta je sve Tanja postigla u ESTIEM-u, koja su njena očekivanja i ciljevi za ovu funkciju, mogli ste takođe da čitate nedavno kada je pričala o tome u Intervjuu za naš Magazin. Njenu prezentaciju sa generalne skupštine, možete pogledati na sledećem linku.

Čestitamo i Trajku i Tanji ispred cele LG Beograd! Veoma smo ponosni što ćete nas predstavljati u samom vrhu mreže koja broji 75 lokalnih grupa i preko 10000 studenata.

Kakav je bio ovogodišnji Council Meeting, kakve su odluke donešene, o čemu se pričalo i kakvi su utisci naših delegata, moći ćete da čitate u narednim danima na našem portalu, a do tad vas pozdravljamo!