Exchange je projekat centralnog  ESTIEM-a koji podrazumeva razmenu studenata između lokalnih grupa iz različitih zemalja. Osnovna zamisao ovih događaja je da grupa ljudi (10-15) iz jedne lokalne grupe poseti drugu lokalnu grupu težeći da se pritom ostvare neki od osnovnih ciljeva ovog projketa:

  • Sticanje iskustva u organizovanju projekata
  • Aktiviranje pojedinih lokalnih grupa i njihovih članova
  • Promocija određene lokalne grupe
  • Unapređivanje odnosa između lokalnih grupa
  • Zabava 🙂

U tekućoj godini, LG Beograd realizovala je Exchange događaj sa LG Istanbul-Bogazici. Početkom marta turska delegacija je posetila Beograd i imala priliku da se upozna sa našom lokalnom grupom i prestonicom Srbije , a koordinator projekta bila je Milena Popović.

Od drugog do sedmog maja, delegacija iz Beograda je uzvratila posetu.  Domaćini su pripremili agendu bogatu kulturnim, edukacionim i zabavnim elementima. Istanbul kao grad star više od 2500 godina imao je da ponudu dosta toga, od drevnih građevina i kulturnih spomenika, do divnih i gostoprimljivih domaćina. Edukativni deo podrazumevao je predavanje o radu centralnog ESTIEM-a kao i radionice iz turskog jezika i plesa koje su obilovale smehom, šalom i dobrim raspoloženjem. Takođe, održana je i radionica čija je tema bila “Body Language” koja je doprinela da se participant i organizatori još bolje upoznaju. Tradicionalno, večeri su bile predviđene za žurke tokom kojih su se članovi dodatno integrisali.

Naravno, bilo je i dosta neplaniranog, zanimljivog sadržaja, npr takmičenje u brzom jedenju ljute paprike, te pevanja himne ESTIEM-a i igranja popularne hake čime se širio ESTIEM duh po ulicama Istanbula.

Ovo je samo delić atmosfere, tako da ne zaboravite da se prijavite za neki od narednih Exchange događaja.