Nakon što ste imali priliku da čitate o Online turniru društvenih igara i Leaders Workshop-u, vreme je i za poslednji projekat koji se održao tokom karantina u zelenoj organizaciji. Nasuprot prethodna dva projekta koji su nastali od inicijative lidera komiteta i Nadzornog odbora, ovaj projekat je stvoren zahvaljujući inicijativi samih članova, što dodatno govori o proaktivnosti naših članova i željom za rad koju poseduju.

Kada je početkom aprila, pod sloganom: „Budi proaktivan kada je sve ostalo stalo“, Nadzorni odbor otvorio konkurs za osmišljavanje online projekta koji će biti realizovan u trajanju vanrednog stanja, rodila se ideja o projektu pod nazivom Green Middle. Sofija Jovanović je imala inicijativu da pokrene nešto novo. Videvši konkurs, pozvala je ljude sa kojima je već sarađivala i sa kojima je smatrala da će moći sprovesti svoju ideju u delo. To su bili Sanja Vujić, Katarina Tančić, Jana Vujić, Milica Milošević i Vasilije Aleksić.

Ono od čega su Sofija i njen tim počeli jeste trenutno stanje u organizaciji. U brainstormovanju ideja, zaključili su da u organizaciji interni projekti u senci eksternih. Tu se i javila želja i ideja da članovima naše organizacije se da prilika da, pri potpunoj slobodi, osmisle novi interni projekat, gde će najbolja ideja biti nagrađena prilikom da se ista organizuje.

Koncept realizovanog projekta se malo promenio u odnosu na početni. U celosti, trajao je 5 dana i sastojao se od početnih predavanja, razrade ideja, takmičenja, konsultacija i feedback-a na rešenja. Prva dva dana bila su ostavljena za dve sjajne osobe: Sinišu Ubovića i Jelicu Erceg. I jedno i drugo predavanje, bili su u duhu HR-a, ali sa drugačijim pristupom. Ovim predavanjima su mogli da prisustvuju i učesnici i ostali ESTIEM-ovci. Siniša je, vrlo posvećeno i sa velikom dozom pozitivnosti, kroz sat vremena, odgovarao na pitanja i delio svoje znanje, iskustvo i savete. Glavna tema je bila motivacija, samomotivacija i povratak u „kolosek“ i neku klasičnu rutinu nakon neočekivanog karantina. Jelica je pak, obuhvatila motivaciju iz drugog ugla, ugla zaposlenog u kompaniji, te je pričala kroz interaktivnu radionicu o tome na koji način u kompaniji motivišu zaposlene i kakav je njen odnos prema tome, na koji način ona razmišlja, postupa i pristupa motivaciji, s obzirom na to da u određenim trenucima vodi nekoliko različitih timova.

Projekat je zvanično otvoren nakon susreta sa Sinišom, kada su učesnici dobili template sa zahtevima. Rok za izradu je bio tri dana, te su oni četvrtog dana projekta vraćali popunjen template. Trećeg dana bile su organizovane konsultacije sa Izvršnim i Nadzornim odborom organizacije oko nedoumica i izvodljivosti ideje koju je tim osmislio.

Petog dana, održale su se prezentacije rešenja, odabir i proglašenje najbolje ideje. Pobednički tim su činili: Natalija Pešić, Stefan Lazarević, Petar Ognjenović i Katarina Kopanja. Njihov interni projekat se zove ESTIEM Talks, a glavna ideja istog je da on bude nastavak tradicionalnog ESTIEM College-a. Na njemu bi i članovi koji nisu prisustvovali Koledžu mogli da čuju o čemu se pričalo tamo, a na istom bi se i organizovale zakazane working grupe, te bi se krenulo u realizaciju ideja sa Koledža.

Za ESTIEM Magazin svoje utiske nam je prenela i lider projekta Green Middle, Sofija Jovanović:

„Moji utisci su fenomenalni, što iz perioda organizacije, što sa same realizacije. Rad nije bio naporan, lako i usklađeno smo se dogovarali i osmišljavali delove i sadržaj svakog trenutka projekta. Ime je nastalo spontano, kao spona Green Starter-a i Green Future-a.“

Zahvaljujemo se Sofiji i njenom timu na sjajno realizovanom projektu i pokrenutoj inicijativi da se organizuje nešto novo u ESTIEM-u. Njihova proaktivnost treba da služi za primer ostalim članovima organizacije, kako sa samo malo dobre volje, rada i želje za promenom se mogu uraditi sjajne stvari.